Hva skjer om jeg ikke vasker mine vippeextensions? 

05.01.2021

I lang tid har vi blitt fortalt at vippeextensions ikke skal komme i kontakt med vann og såpe, bakgrunnen for dette finner vi i at det tidligere var lite kunnskap om hva som skjer når man ikke vasker. 

Hver dag blir vi utsatt for støv og bakterier som samler seg i vippene våre. Det kan være forurensning, støv, pollen, talg og døde hudceller. Vippene sin naturlige funksjon er å forhindre at ting som dette kommer inn i øynene våre. Av den grunn vil det samle seg opp mye smuss i vippene i løpet av en dag, som det er svært viktig at vi vasker bort. 

Dersom en ikke vasker vipper og øyne hver dag kan bakterielle infeksjoner oppstå, slik som for eksempel blefaritt. Blefaritt er midd som oppstår rundt øynene ved uteblitt hygiene. Det kan forårsake betennelse og blokkere hårsekkenes vekst. Det finnes flere infeksjoner som kan oppstå om en ikke vasker øyner og vipper jevnlig, dette uavhengig av vippeextensions eller ikke. Vi berører gjerne vippene våre mindre når vi har vippeextensions og derfor blir hygienen noe vi må passe på. 

Det skal sies at selv om en vasker vippene hver dag, vil en fortsatt miste vipper (ca. 3-5 vipper) hver dag. Dette er en helt naturlig prosess da vippene våre har en egen livssyklus. Når vipper faller av, vil nye vipper komme frem. Dersom en ønsker at vippeextensions skal vare lengst mulig, bør en vaske ofte. Vi anbefaler vask av vippeextensions morgen og kveld, med vippesjampo.